Danmarks første pop-up laboratorium

Last modified: 11.07.2014

Af Susanne H. Knudsen

Forskningsgruppen reCreate (Research Center for Creative and Immersive Learning Environments) ved Institut for Læring og Filosofi på AAU København har netop med støtte fra Det obelske Familiefond købt Danmarks første oppustelige laboratorium – et såkaldt pop-up-laboratorium. Dette er et mobilt læringslaboratorium, som er integreret med 3 D-lyd og interaktive medier.

- I reCreate arbejder vi med en kreativ og innovativ tilgang til læring, og vi ser pop-up-lab’et som et læringsrum, der appellerer til alle sanser. Vi vil derfor bruge det både tema- og projektorienteret i udviklingen af den danske folkeskole, ligesom vi planlægger projekter i forbindelse med børn med særlige behov. Vi går i gang med de første forsøg til efteråret i samarbejde med en folkeskole. Men vi vil også gerne invitere andre interesserede til et samarbejde, understreger professor Lisa Gjedde.

• Laboratoriet er 30 m2 stort og v ejer ca. 100 kg
  • Det er specielt designet, så det både kan passe ind i reCreates lokaler og i en gymnastiksal
  • Laboratoriet er mobilt og kører på motorer ligesom en hoppeborg
  • Indkøbet af pop-up-laboratoriet er støttet af Det obelske Familiefond.
See the list