Medialogistuderende tester Virtual Reality på Mosede Fort

Last modified: 19.10.2014

Af Thea Hebsgaard Pedersen

"Det relativt moderne begreb Virtual Reality er måske allerede på vej på museum. Bachelorstuderende fra Aalborg Universitet CPH har lavet en installation - som i denne weekend blev testet på Mosede Fort. Her kunne gæsterne opleve, hvordan udsigten på forsvarsværket var under 1. Verdenskrig" fortæller TV 2 Lorry, d. 19 oktober 2014.

Mosede Fort har siden 2013 samarbejdet med fem studerende fra Medialogi, AAU-CPH, der i forbindelse med deres bachelorprojekt har arbejdet med teori og produktion af interaktivitet mellem menneske og computer. Målet for projektet var at undersøge, hvordan formidling af historie til børn og unge kan udvikles gennem nye højteknologiske formidlingsformer, der inddrager tilskueren i en mere aktiv rolle.

Søndagsmagasinet fra TV 2 Lorry fulgte de studerende, mens de testede Virtual Reality briller på de besøgende i udstillingen. Der var enighed blandt både store og små - danskere som turister - at det er et spændende projekt, som giver meget til oplevelsen af, hvordan soldaterne levede under krigen, skriver Mosede Fort.

See the list